Wat is linksbuilding?

Linkbuilding is een proces waarbij je links van andere websites door laat verwijzen naar jouw website. Dit is belangrijk voor je positie in zoekmachines zoals Google & Bings. Google ziet links naar jouw website namelijk als een stem van iemand. En hoe meer stemmen je krijgt, hoe relevanter en waardevoller Google jouw website zal zien. Het doel van linkbuilding is om de content  van jouw website (pagerank) te verhogen, waardoor jij betere posities krijgt in Google. De links van andere websites naar jouw websites worden backlinks genoemd.

Er zijn talloze manieren om backlinks naar jouw eigen website te verkrijgen Maar de allerbeste strategie is niet gericht op het binnenhalen van backlinks. Jij moet ervoor zorgen dat je de beste content maakt, zodat anderen zonder te vragen jouw content gaan delen. Uiteraard mag je het een handje helpen door anderen te laten weten dat je geweldige content hebt gemaakt. Bel ze, mail ze of bereik ze via social media.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding is geen hogere wiskunde, iedereen kan het leren. Toch kijken veel bedrijven naar de mogelijkheid om linkbuilding van hun website uit te besteden. Logisch, want links verkrijgen kost geld en tijd, helemaal als je niet precies weet hoe het werkt. Het is voor een bedrijf goedkoper om een professioneel bedrijf in te schakelen om dit voor hun te laten doen.

Hieronder staan enkele linkbuilding tips die je kan toepassen voor je bedrijf.

  • Zorg eerst voor goede content – zonder goede content is linkbuilding zinloos
  • Wees zeer terughoudend in het actief werken aan linkbuilding
  • Werk zorgvuldig en niet te snel; veel nieuwe linkjes in een korte tijd is niet goed voor je linkprofiel
  • verzamel alleen linkjes van websites die qua inhoud relevant zijn

Dit bericht is gepost in SEO. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button