Hoe geniaal is LinkedIn?

LinkedIn is het grootste zakelijke social-media platform van het moment. In deze app kun je je eigen zakelijke profiel opmaken en informatie toevoegen, zoals je vorige opleidingen en banen.

LinkedIn is perfect om een zakelijk netwerk op te bouwen. Je kunt namelijk connecties toevoegen en netwerken opbouwen. En het fijne aan LinkedIn is dat je iedereen kunt toevoegen: je vrienden, collega’s en klasgenoten. En contacten leggen is natuurlijk leuk omdat je kan zien waar je vrienden mee bezig zijn, maar ook omdat je je netwerk kan uitbreiden.

Wanneer je ergens solliciteert is de kans groot dat je naam even wordt gegoogled door je nieuwe werkgever. Het staat dan net wat beter wanneer je LinkedIn-pagina als eerst naar voren komt in plaats van een aantal feestfoto’s. LinkedIn kan je zien als een tweede CV.

Wanneer je eenmaal je profiel hebt aangemaakt, kun je ook gaan netwerken. En kun je collega’s, oud-collega’s, zakelijke contacten of klasgenoten uit gaan nodigen om een connectie van je te worden. Wanneer ze die uitnodiging accepteren, verschijnen ze in jouw netwerk. Via je LinkedIn-account ben je op de hoogte van de actuele informatie van relevante mensen in je zakelijk netwerk. Natuurlijk kun je ook altijd besluiten om een contact te beëindigen en dit zonder dat de andere partij daar meteen een mail over krijgt.

Wat zijn nou de voordelen van een LinkedIn-profiel? 

  • Je vergroot je zichtbaarheid voor jouw vakgenoten en potentiële werkgevers of opdrachtgevers;
  • Je kunt op je profiel aangeven dat je geïnteresseerd bent in nieuwe banen;
  • Je kunt binnen LinkedIn op relevante steekwoorden gevonden worden; hoe vollediger je je profiel invult hoe beter je gevonden wordt;
  • Je kunt jezelf actief gaan profileren als deskundige door te reageren op vragen van anderen, door regelmatig relevante informatie te posten en door je te mengen in discussies.
  • Je kunt actief op zoek gaan naar verloren contacten;
  • Je kunt van elkaar leren door informatie te delen op LinkedIn
  • Je blijft op de hoogte van waar vrienden en collega’s werken
  • Wanneer je naar een nieuwe klant gaat is het handig om op LinkedIn te kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button