Hoe belangrijk is email marketing eigenlijk?

Veel mensen die denken ‘Waarom gebruik je email marketing nog steeds?’, er is toch Social Media? Een veel gemaakt fout bij ondernemers. Veel ondernemers denken dat met de komst van Social Media, email marketing niet interessant meer is. Een grote misvatting! Email is nog steeds een zeer goed middel om je klanten te bereiken.

E-mail marketing is essentieel, want je kunt je publiek op een directe en persoonlijke manier bereiken. Je hoeft je met e-mailen bijvoorbeeld geen zorgen te maken of je berichten wel gezien worden, zoals bij social media. Bij sociale media weet je zeker dat niet al je volgers je berichten in hun tijdlijn te zien krijgen.

E-mails versturen kost niets. Ja, het vergt tijd en energie om een goede mail op te stellen, maar het klikken op verzenden is gratis. Zeker voor kleine bedrijven en ondernemers die geen groot marketing budget hebben is e-mail marketing een hele goede middel. Je kunt met weinig geld enorm veel bereiken. Het is veel goedkoper dan media zoals tv, radio of advertenties.

redenen waarom je wel gebruik zou willen maken van e-mail:

  • 3 biljoen e-mail accounts verzenden dagelijks 196 biljoen e-mails
  • 91% van de gebruikers checkt dagelijks hun e-mail
  • E-mail is een kanaal waar je zelf de controle over hebt
  • 77% van de gebruikers prefereert e-mail als marketing communicatiemiddel
  • Het is een relatief goedkoop kanaal om een grote groep mensen te bereiken
  • Je kunt meetbaar maken welke onderwerpen zij interessant vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button